Masdache to białe wino wytrawne, wytwarzane przez innowacyjny projekt Puro Rofe na wyspie Lanzarote (Wyspy Kanaryjskie). Nazwa Masdache pochodzi od małej wioski w centralnej części wyspy. Winorośle uprawiane są w sposób przyjazny dla środowiska. Masdache to kupaż dwóch najbardziej tradycyjnych odmian tego regionu, liczących ponad 100 lat: Listán Blanco i Malvasía Volcánica. Sadzone są w okrągłych nieckach o głębokości do dwóch metrów, aby zapewnić ochronę przed saharyjskimi wiatrami i suchym klimatem. Po krótkiej maceracji ze skórkami, fermentuje z rodzimymi drożdżami w zbiornikach ze stali nierdzewnej, a następnie dojrzewa na osadzie w dębowych beczkach przez 8 miesięcy. Jest to niewątpliwie bardzo wyjątkowe wino, prawdopodobnie najbardziej złożone wino winnicy Puro Rofe. Wyprodukowano jedynie 1374 butelek.