San Vicente de la Sonsierra to czerwone wino wytrawne produkowane przez utalentowanego winiarza Jose Gila. Dzięki głębokiemu zrozumieniu terroir regionu i zaangażowaniu w zrównoważoną uprawę winorośli, Jose Gil tworzy wina nowej fali, które odzwierciedlają istotę ziemi i uprawianych przez niego winogron. San Vicente de la Sonsierra to kupaż Tempranillo i Garnacha z niewielkim procentem białych odmian – Viura i Garnacha Blanca. Winogrona pochodzą z czterech różnych działek, położonych na wysokości około 500 metrów n.p.m. Winogrona zbierane są ręcznie w optymalnej dojrzałości, aby zapewnić najlepszą ekspresję smaków i aromatów. Po delikatnej maceracji, fermentują w betonowych zbiornikach. Następnie wino dojrzewa przez 10 miesięcy w betonowych zbiornikach oraz beczkach z dębu francuskiego o pojemności 300 i 500 litrów.