Cava Berdié Gran Rupestre to wytrawne wino musujące produkowane przez rodzinę Jovani z klasycznej kompozycji winogron Macabeo, Xarel-lo i Parellada. Cechą szczególną tej cavy jest to, że szczep bazowy Xarel-lo dojrzewa w dębowych beczkach, co nadaje cavie pyszny, tostowy aromat z nutami wanilii. Macabeo pochodzi z winnicy tuż nad Morzem Śródziemnym, która zapewnia nutę morskiego powietrza i słonawy posmak, a Parellada pochodzi ze starych winorośli, które już kilkakrotnie udowodniły swoją jakość. Każde z tych winogron jest poddawane osobnej winifikacji w kontrolowanej temperaturze, następnie przeprowadzany jest kupaż. Druga fermentacja zachodzi w butelce zgodnie z tradycyjną metodą szampańską, co zapewnia delikatne bąbelki. Dojrzewa 85 miesięcy. W połączeniu z długim dojrzewaniem i minimalną ilością cukru resztkowego, Cava Berdié Gran Rupestre daje wino musujące, które wygrywa konkurencję z wieloma dobrymi szampanami. Wyprodukowano jedynie 3500 butelek.