Alma de Trabanco

89,00 

Jest to pierwszy biały wermut wykonany z naturalnego cydru.
Jest surowym, niefiltrowanym produktem, który zachowuje esencję naturalnego cydru.
Ten wermut wywodzi się ze wspomnień z dawnych czasów, kiedy Emilio Trabanco dodał (potajemnie) do wermutu strużkę cydru, aby był smaczniejszy.
Zainspirowani tym wspomnieniem twórcy Almy połączyli białe wino, cydr i szeroką gamę roślin (piołun, cynamon, anyż, kolendra i wanilia….) oraz owoce (wiśnia, skórka pomarańczy i cytryna). Efektem jest wyjątkowy, aromatyczny wermut.

Region:

Szczep:

Zawartość alkoholu:

Rodzaj:

Kolor:

Leżakowanie:

Rocznik:

Doznania:

OKO

Słomkowo żółty kolor

NOS

W nosie pojawiają się aromaty piołunu, pomarańczy i jabłka

USTA

W ustach wyczuwalna jest niezwykła dla wermutów świeżość, powodowana lekką kwasowością cydru. Wyczuwalny smak cynamonu i goryczkowy koniec, typowy dla dobrych wermutów.

KOMPONUJ Z

Idealny jako aperitif

Alma de Trabanco

Jeśli jesteś zainteresowany tym produktem, skontaktuj się z nami, aby uzyskać więcej informacji.

pl_PLPolish
Wybierz produkt
Koszyk0
Brak produktów w koszyku!
0