Carmelo Rodero 9 Meses

Carmelo Rodero 9 Meses to czerwone wino produkowane przez Bodegas Rodero w regionie winiarskim Ribera del Duero. Wino to powstało w 100% z winogron Tempranillo (Tinta del País), pochodzących z winnic liczących od 5 do 20 lat. Carmelo Rodero 9 Meses przechodzi fermentację malolaktyczną w zbiornikach ze stali nierdzewnej w temperaturze 20-22 °C. Po procesie fermentacji wino leżakuje przez 9 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego, a następnie odpoczywa w butelce przez około 3 miesiące.

Region:

D.O. Ribera del Duero / Hiszpania

Szczep:

Tempranillo 100%

Zawartość alkoholu:

14,5%

Gatunek:

Czerwone wytrawne

Leżakowanie:

9 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego

Rocznik:

2020

Przedział cenowy:

$$

Doznania:

OKO

Intensywny kolor wiśniowo-czerwony z fioletowymi refleksami.

NOS

Aromaty dojrzałych owoców, nuty wanilii i cynamonu oraz prażone ziarna kawy.

USTA

Bardzo mięsisty w ustach, z długim zakończeniem i zrównoważoną kwasowością. Harmonijne, dojrzałe i miękkie taniny, które wypełniają podniebienie przyjemnymi doznaniami.

KOMPONUJ Z

Doskonale pasuje do czerwonych mięs – wołowiny, jagnięciny i dziczyzny oraz twardych serów.

Carmelo Rodero 9 Meses

Jeśli jesteś zainteresowany tym produktem, skontaktuj się z nami, aby uzyskać więcej informacji.

Odkrywaj nasze nowe
produkty jako pierwszy!

Zapisz swój e-mail, a my powiadomimy Cię o nowościach.

  • PL - +48 733 006 580
  • ES - +48 500 899 076
  • latienda@latienda.pl

La Tienda 2018
© All rights reserved