Mixtura to mała rzemieślnicza winiarnia w północno-zachodniej Hiszpanii, którą kieruje Gutier Seijo Otero, rodowity Galicjanin, który zdobył bogate doświadczenie pracując w jednych z najbardziej prestiżowych piwnic Galicji i na całym świecie, współpracując z innymi najlepszymi winiarniami. Powstała w 2019 roku Mixtura – Independent Wines to naturalna ewolucja jego ideałów, wizji i wszystkiego, czego nauczył się po drodze.
MIXTURA RED to wino czerwone, pochodzące z selekcji winnic Caiño longo zlokalizowanych w regionie Ribeiro. Owoce zbierane i sortowane ręcznie i w skrzynkach. Fermentacja na rodzimych drożdżach w zbiornikach o pojemności 1000 litrów. Wino dojrzewa dwanaście miesięcy w beczkach do różnych zastosowań. Następnie trafia do foudre z austriackiego dębu, w którym pozostaje przez kolejne 24 miesiące. Wyprodukowano tylko jedną beczkę, więc ilości są niewiarygodnie małe, wyprodukowano zaledwie 1600 butelek.