Wino pochodzące z bardzo rzadkiej odmiany w regionie Valdeorras, zwanej Albarello, znanej również jako Brancellao, co jest bardziej powszechną nazwą w regionach Alto Bibei i Ribeira Sacra. Winnica położona jest w wyższych partiach Rubiá, w miejscu zwanym O’Bidual, na glebach aluwialnych, otoczona kasztanowcem. Wysokość 550 m n.p.m., ekspozycja na wschód-południowy wschód.
Winobranie do skrzynek o wadze nieprzekraczającej 15 kg, starannie selekcjonowane i przetwarzane tego samego dnia. Fermentacja z użyciem dzikich drożdży i kontrolowaną temperaturą. Długie maceracje na zimno, częściowo z odszypułkowaniem, a częściowo z całymi kiściami, następnie tłoczenie i transfer do beczek. Beczki z francuskiego dębu o pojemności 400 i 500 litrów. Dojrzewanie przez 12 miesięcy. Wyprodukowano 1 094 butelki.